Er bestaat nog veel onduidelijkheid over permanente make up daarom vind ik het erg belangrijk om tijdens het intake gesprek alles goed met u door te nemen. Veel mensen verwachte dat PMU hetzelfde is als tatoeëren en dat het voor altijd in de huid blijft, dit is echter niet het geval.

Doordat Permanent Make Up in de lederhuid wordt geplaatst, is deze pigmentatie niet daadwerkelijk permanent.  Door o.a. UV licht en het natuurlijk vernieuwen van de huid, zal de pigmentatie na 1,5-2 jaar vervagen. Om de Permanent Make Up het mooist te houden adviseer ik om dit zeker om de 18 maanden te laten bijwerken.

Om een mooi resultaat te bereiken zullen er twee behandelingen plaatsvinden met een tussenperiode van 6 tot 8 weken. Een eerste behandeling duurt ongeveer 3 uur, dit hangt uiteraard af van welke behandeling u kiest. Het pigmenteren van verschillende technieken is nagenoeg pijnloos maar kan altijd door middel van een verdoving crème (EMLA) verdoofd worden. Vaak blijkt dat dit echter niet nodig is. Gelieve de huid voor de tijd niet insmeren met EMLA.

Na de behandeling is de pigmentatie altijd 3 a 4 tinten donkerder dan het uiteindelijke resultaat. Ook zult u ervaren dat er veel veranderingen gebeuren met de kleur tijdens het helingsproces, ik zal u een zo duidelijk mogelijke uitleg geven en ook ontvang u van mij de uitleg over hoe u thuis de pigmentatie dient te verzorgen. Volg dit advies goed op want de nazorg thuis heeft een groot effect op het uiteindelijke eindresultaat.

Wanneer u al Permanente Make Up heeft laten plaatsen door mij dan kunt u altijd een kosteloze controle laten uitvoeren zodat ik kan kijken of uw Permanent Make Up bijgewerkt moet worden of dat u nog wel even vooruit kan, dit is per persoon verschillend en u kunt van mij een eerlijk advies verwachten.

Dit kan natuurlijk ook wanneer u een Permanente Make Up door een andere specialist heeft laten plaatsen. U kunt dan een afspraak met mij maken voor een intakegesprek zodat ik kan kijken wat de mogelijkheden zijn.

U bent van harte welkom.